Leefstijlcoaching

symbolen leefstijl znr achtergrond leefstijl coaching

Probeer je al een tijdje om wat kilo’s kwijt te raken en het lukt je maar niet. Of het lukt je wel maar als je even niet oplet zitten ze er zo weer aan. Heb je het idee dat er veel “moet” en wordt het je soms allemaal te veel? Neem je je steeds voor om meer te gaan bewegen maar mis je de motivatie? Zou je graag beter willen slapen en een stuk uitgeruster wakker worden. Misschien  heb je een verslaving waar je graag van af wilt komen? Allemaal voorbeelden waar leefstijlcoaching je bij kan helpen!

Bereikte resultaten van leefstijlcoaching zijn:

  • Gewichtsverlies door de juiste voeding & bewegingsvorm
  • Beter slapen en meer energie
  • Verbetering mentale gezondheid
  • Betere lichamelijke conditie
  • Minder vaak last van kwaaltjes of ziekte

Leefstijlcoaching helpt je bij het bepalen van je persoonlijke doelen en het omzetten van een ongezonde naar een gezonde leefstijl, ongeacht je leeftijd of je gezondheid. Er wordt gekeken naar jouw situatie en patronen op de leefstijlgebieden voeding, beweging, slapen, stress & ontspanning en verslaving. Samen gaan we na waar jouw knelpunten zitten, waar je steeds tegen aan loopt en hoe je dit kan gaan veranderen. Bij leefstijlcoaching doorloop je verschillende fases: de startfase, actiefase en onderhoudsfase.

afb boeken plk zonder tekst leefstijl coaching

Startfase

 

 


De startfase begint met een intakegesprek waarin je mij over jouw situatie vertelt. We kijken naar wat is de situatie nu, wat is belangrijk voor je, wat wil je graag bereiken, wat heb je al geprobeerd etc. Tijdens dit gesprek kijken we of je voldoende gemotiveerd bent. Zo ja, dan stel je je doelen vast en bepaal je o.a. hoe je die gaat bereiken en wie/wat je daarvoor nodig hebt. Ook start je e.v.t. met zelfonderzoek d.m.v. bijvoorbeeld het bijhouden van een eet-, stress-, slaap- en/of beweegdagboek. Afhankelijk van de situatie kijken we naar je BMI, bloeddruk, glucose- en cholesterolwaarden om zo een nulmeting te verkrijgen en te kunnen bepalen welke resultaten je behaalt.

“Ook start je e.v.t. met zelfonderzoek d.m.v. bijvoorbeeld het bijhouden van een eet-, stress-, slaap- en/of beweegdagboek.”

“Voor blijvende gedragsverandering is het heel belangrijk dat je kleine stappen maakt en je doelen/plan eventueel bijstelt”

Actiefase

In de actiefase voer je je gemaakte plan uit. Tijdens de vervolggesprekken bespreken we de dagboeken en kijken we steeds naar je situatie. Hoe gaat het, wat heb je bereikt, waar ben je tevreden over, waar loop je tegenaan, wat ga je anders doen, hoe en wanneer etc. Je leert jezelf steeds beter kennen en je patronen herkennen. Voor blijvende gedragsverandering is het heel belangrijk dat je kleine stappen maakt en je doelen/plan eventueel bijstelt. Op die manier lukt het je wel je doelen te behalen, en dat geeft een blij, tevreden gevoel en je zelfvertrouwen groeit. Daar mag je best trots op zijn! Veranderen gaat met vallen en opstaan dus geef jezelf wat ruimte en wees niet te streng voor jezelf als het even tegenzit en het niet lukt.

 

“Voor blijvende gedragsverandering is het heel belangrijk dat je kleine stappen maakt en je doelen/plan eventueel bijstelt”

Onderhoudsfase

Tijdens de onderhoudsfase ga je rustig verder en is het van belang regelmatig te blijven bespreken hoe het met je gaat om te voorkomen dat je terugvalt in je oude leefstijlpatroon. Tijdens de onderhoudsfase kijken we o.a. naar: hoe is de situatie nu, hoe tevreden ben je, hoe ga je verder. In de onderhoudsfase leer je jezelf en je patronen/valkuilen steeds beter kennen én herkennen en je gedrag daar op aan te passen. Zo weet je terugval te voorkomen, een gezonde leefstijl te behouden en je voelt je gelukkiger met meer energie!

“Voor blijvende gedragsverandering is het heel belangrijk dat je kleine stappen maakt en je doelen/plan eventueel bijstelt”

“In de onderhoudsfase leer je jezelf en je patronen/valkuilen beter kennen én herkennen en je gedrag daar op aan te passen.”

header pagina plk zonder tekst tbv aangepaste website leefstijl coaching

Hoe lang duurt leefstijlcoaching?

Hoe lang leefstijlcoaching duurt is afhankelijk van de hoeveel tijd die je nodig hebt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. De een heeft meer tijd nodig om te veranderen dan de ander. Het ligt ook aan hoe lang je al een bepaald patroon hebt. Een leefstijltraject kan een paar maanden zijn tot 2 jaar. 

Het intakegesprek duurt ongeveer 60-90 minuten, voor vervolggesprekken kun je zelf kiezen voor een 30 min. of een 60 minuten gesprek. Net wat jij denkt nodig te hebben. Het is vooral in het begin belangrijk iedere 3 weken een vervolggesprek te hebben om een goede start te maken.


header pagina plk zonder tekst tbv aangepaste website leefstijl coaching
project leefkracht

Prijslijst

Coaching

Telefonische kennismaking 

Coaching 30 min.

Coaching 60 min.

Intake gesprek (90 min.)

  gratis

€ 25,00

€ 45,00

€ 65,00

Overige

Health check (BMI, glucose- en cholesterol LDL/HDL)

Strippenkaart 5 x 10 min.  telefonische coaching

€ 20,00 

€ 45,00

Pakket (zie het overzicht hieronder)

Start

Basis

Extra

€ 125,00

€ 260,00

€ 430,00

Prijzen zijn incl. 21% BTW voor particulieren en excl. 21% BTW voor bedrijven

Reiskosten bij coaching aan huis of op locatie t/m 5 km zijn inclusief, daarna wordt er € 0,35 per km berekend

NB. Wil je toch graag aan de slag met je leefstijl maar heb je niet voldoende budget? Neem dan even contact op, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Start

€125

Inclusief:

Basis

€ 260

Inclusief:

Extra

€ 430

Inclusief:

Start

€ 125

Inclusief:

Basis

€ 260

Inclusief:

Extra

€ 430

Inclusief:

GLI (gecombineerde leefstijlinterventie)

Sinds enkele jaren bestaat er de mogelijkheid om bij ernstig overgewicht een gecombineerde leefstijlinterventie te volgen die vergoed wordt door de basiszorgverzekering. Voorbeelden hiervan zijn de programma’s CooL, SLIMMER en de BeweegKuur. Deze bied ik op dit moment niet aan. 

Meer informatie over de GLI en wanneer u hiervoor in aanmerking komt vindt u hier: https://www.rivm.nl/gecombineerde-leefstijlinterventie

 

Waarom nu starten met leefstijlcoaching?

Nu starten betekent dat je écht iets wilt veranderen zodat je met een gezonde leefstijl meer energie en plezier in het leven hebt! Niets veranderen aan je leefstijl zorgt uiteindelijk voor meer fysiek en mentaal ongemak en kwaaltjes. Je hebt zelf de teugels in handen: je hoeft niet te blijven hangen in oude gedragspatronen. Begin met veranderen, en kies ook leefstijlcoaching!

 

14 daagse challenge leefstijl leefstijl coaching

Zie ook de

Facebook groep Team Project Leefkracht

Vind je het fijn om op de hoogte te blijven over de leefstijlonderwerpen? Meld je ook gratis aan en doe mee met Team Project Leefkracht! Leden kunnen vragen stellen, hun ervaringen en successen delen  en bieden elkaar zo ondersteuning bij het behalen en behouden van een gezonde leefstijl!

facebookgroep Team Project Leefkracht
facebookgroep Team Project Leefkracht
14 daagse challenge leefstijl leefstijl coaching

Zie ook 

Facebook

Volg Project Leefkracht op facebook en blijf op de hoogte van nieuws, events en ontwikkelingen op leefstijlgebied! 

Of doe gelijk mee met Team Project Leefkracht en meld je gratis aan! Je ontvangt er betrouwbare informatie over de leefstijlgebieden en deelnemers stellen vragen, delen hun ervaringen, successen én tegenslagen en bieden elkaar zo ondersteuning bij het behalen en behouden van een gezonde leefstijl.

logo pl donker less green leefstijl coaching

Waarom kiezen voor Project Leefkracht?

Gediplomeerd

Lid van de BLCN, Beroepsvereniging van Leefstijlcoaches met een hbo+ opleiding, met regelmatige bijscholing

Samenwerking

O.a. samenwerking met AdFysio, centrum voor fysiotherapie en beweging voor optimale ondersteuning

Gediplomeerd

Lid van de BLCN, Beroepsvereniging van Leefstijlcoaches met een hbo+ opleiding, met regelmatige bijscholing

Evidence-based

Begeleiding geschied o.b.v. betrouwbare, wetenschappelijke informatie over de verschillende leefstijlgebieden

op je eigen tempo

Betrokken en efficiënte manier van leefstijlcoaching waarbij je zelf je tempo bepaalt en je stappen vormgeeft.

DSC 2386 3 leefstijl coaching
logo BCLN beroepsvereniging
logo stichting medische opledingen
logo Adfysio

Adres

Heemwerf 36, 2678 DP De Lier

KvK: 83655433

Bank: NL75 KNAB 0410 1204 72

t.n.v. Frisse Blik Support                   

BTW-id: NL003860667